Nastavlja se akcija “Kosa ljubavi” – za sada uključeno šest frizera iz Karlovca i dvoje iz Duge Rese

KARLOVAC – Humanitarna akcija za djecu oboljelu od malignih i autoimunih bolesti “Kosa ljubavi”, koju je u Karlovcu pokrenula Mevlida Jović, nakon što je saznala da postoji u Hrvatskoj, dobiva svoj nastavak. Naime, u akciju su se uključili brojni karlovački frizeri i prikupili prvi paket koji će krenuti put Zagreba.

Cilj projekta “Kosa ljubavi” je prikupiti kosu od koje će biti izrađene perike za djecu koja boluju od malignih i autoimunih bolesti, a nakon kemoterapije su izgubili kosu. Ovo nije prvi put da se karlovački frizeri uključuju u neku humanitarnu akciju.

Ovim putem bih pozvala sve one koji žele donirati kosu da to naprave, akcija je u Karlovcu počela prije dva tjedna, skupljena je prva pošiljka, a za sada je uključeno šest frizera iz Karlovca i dvoje iz Duge Rese, kazala je predsjednica Ceha frizera i kozmetičara Karlovačke županije Nada Barić.

Svi koji se odluče donirati kosu dobit će besplatno šišanje, tako je dogovoreno između frizera, iako su organizatorice akcije istaknule da one ne traže od frizera da šišaju ljude bez naknade, jer smatraju da ako je netko odlučio šišati se, da je spreman za to izdvojiti i novac.

Ako se i vi želite uključiti u ovu hvalevrijednu akciju morate ispuniti nekoliko uvjeta – odrezana kosa mora imati minimalno 20 cm, može biti obojana ali ne i previše oštećena. Treba biti oprana i suha te svezana u rep ili pletenicu.