KABA

Program poticanja poduzetništva i obrta predstavljen u Obrtničkom centru

KARLOVAC – Karlovačkim obrtnicima predstavljen je Program poticanja poduzetništva i obrta – Poduzetnički impuls 2015. Plan je da se drugi krug natječaja objavi 15. lipnja, stoga je obrtnicima ostalo još malo vremena da dovrše projekte za koje žele dobiti bespovratnu pomoć.

Ukupno će kroz Poduzetnički impuls 2015. biti na raspolaganju 4,4 milijarde eura, najviše sredstava Europske unije, no postoje i nacionalna sredstva za male poduzetnike i obrtnike do kojih je lakše doći jer je procedura jednostavnija, kazala je na predstavljanju programa poticanja poduzetništva i obrta, zamjenica ministra Nadica Žužak.

Karlovački obrtnici iskazali su velik interes za ovakve radionice, kaže Žužak i dodaje da su i prošle godine pokušali ostvariti sredstva kroz Poduzetnički impuls, nažalost ne s velikim uspjehom, no ove je godine u prvom krugu zaprimljen povećan broj prijava iz naše županije, pa se očekuju i bolji rezultati. Obrtnici ako imaju ideju ne moraju je nužno ostvariti ove godine, već će za to imati mogućnost na natječajima do 2020. potrebno je samo pripremiti detaljni projekt, kazala je Žužak.