KABA

1000 bio kuglica bačeno u Dubovačko jezerce

KARLOVAC 1000 komada bio kuglica ubačeno je u Dubovačko jezerce na temelju inicijative “Volite li i Vi Karlovac” – razmišljamo pozitivno. Bio kuglice su najnovija EM tehnologija pročišćavanja voda koja ima sva uvjerenja i ceritifikate o svojoj svrsihodnosti i neškodljivosti. Osim što pročišćava vodu ona ju i obogaćuje kisikom. Njezino porijeko seže iz Japana, a činjencica da se koristi duže od 35 godina i da je primljenjena u više od 150 zemalja svijeta puno govori o njihovoj pozitivnoj strani.

Danas se još ovaj prostor i površinski polio sa mikroorganizmima da se ubrza i površinski dio. Time jezerce dobiva svoju funkciju. Koncentracija kisika povećava se desetorostruko. Ovaj prostor moći će ubrzo biti prirodni stanište brojnoj flori i fauni.

Time je ujedno i završila prva faza uređenja jezerca.

Jedan od pozitivnih primjera primjene je i Istarska županija. Svi zainteresirani danas su mogli čuti predavanje o toj tehnologiji i imali su prilike osobno ubacivati kuglice u jezerce.

Ove bio kuglice osim svrhe pročišćavanja, imaju i pozitivan utjecaj na čovjeka. Naime u procesu stvaranja tih kuglica, koristi se glina, a znamo kako ona ima antistresni utjecaj na čovjeka.