Filmska revija mladeži i Four River Film Festival počinju u sklopu Ivanjskog krijesa

KARLOVAC – Filmska revija mladeži i Four River Film Festival počinju 23. lipnja, odnosno otvorenje će biti održano u sklopu programa Ivanjskog krijesa, a završavaju 27. lipnja kad počinje proslava Dana grada. U Karlovac stižu 72 srednjoškolska filma iz Hrvatske i svijeta, a selekcijska komisija nije imala lak posao, jer je prijavljeno 398 filmova.

Prije devet godina, odnosno 2007. Filmska revija mladeži boravište je prebacila u Karlovac, a 2008. godine organiziran je prvi Four River Film Festival, kako bi se omogućilo i stranim srednjoškolcima da svoje filmove predstave u Karlovcu. Tako i ove godine uz europske, stižu gosti iz Kube, Australije i Brazila.

Karlovčani kao domaćini ni ove godine nisu zakazali – Kinoklub Karlovac predstavlja se s tri filma, a domaće filmske boje sa dva filma brani i udruga Izvan fokusa. Valja istaknuti da je i ove godine organiziran bogat edukativni program.

Šesti put za redom 17 autora iz Hrvatske i svijeta bori se za nagradu Žuta zastava, a i ove godine njenog dobitnika, kao i šest ostalih narada izabrat će mali žiri, odnosno 30 mladih filmofila iz Makedonije, Danske, Italije, Srbije, Amerike i Hrvatske. Veliki žiri ove godine čine Alexandre Juruena, Rada Šešić i Cheryll Hidalgo. Dodajmo još kako će i ove godine Four River Film Festival biti na sve četiri rijeke, kao i što priliči njegovom imenu.

error: Content is protected !!