Konstituirana Županijska vijeća nacionalnih manjina

KARLOVAC – Održane su konstituirajuće sjednice Županijskih vijeća nacionalnih manjina i to za srpsku i bošnjačku zajednicu. Srpsko vijeće konstituirano je bez problema, za razliku od bošnjačkog na kojem su na vidjelo izašla neslaganja pojedinih članova Vijeća, a izgovorene su i teške riječi, stoga je sigurno da će i buduće sjednice biti napete.

S moralne strane bilo bi vrijeme da se povučete i podnesete ostavku, poručio je između ostalog novoizabranom predsjedniku Županijskog vijeća bošnjačke nacionalne manjine Rusmiru Akšamiji njegov protukandidat za to mjesto Admir Muhić. Iskre su sijevale tijekom cijele konstituirajuće sjednice, a nakon što su objavljeni izborni rezultati situacija se zahuktala te su krenule optužbe da se radi na razjedinjavanju bošnjačke zajednice, a Muhić je podnio ostavku na svoje mjesto u Vijeću.Akšamija je zamolio da se ne podnose ostavke, no nesupješno, jer je Muhić ostao pri svome.

Srpsko vijeće konstituirano je bez problema. Za predsjednika su bili kandidiani Mićo Zatezalo i Natalija Popović, a Zatezalo je pobijedio sa 15 glasova.

Uloga Vijeća je savjetodavna, a ovo je četvrti saziv Vijeća u našoj županiji. Od Vijeća se očekuje konstruktivan rad i dobra suradnja sa svim institucijama.

srpsko_vijece