KABA

Višak u blagajni Inkasatora; tvrtka u 2014. poslovala pozitivno

KARLOVAC – Karlovački Inkasator pozitivno je završio prošlu godinu, a u tvrtki su zbog ovakvih financijskih rezultata više nego zadovoljni. S dobrim rezultatima u blagajni tvrtke pohvalili su se i za prvih pet mjeseci ove godine, što, tvrde, pokazuje da Inkasator ide dobrim putem.

Inkasator je prošle godine zaradio 8,8 milijuna kuna, dok su rashodi bili 8,7 milijuna kuna. „Čista” dobit tvrtke nakon oporezivanja iznosila je oko 50.650 kuna, što je porast od 85 posto u odnosu na prethodno razdoblje. Da su zadovoljni ovim poslovnim rezultatom, potvrdio je direktor Nikola Rogoz.

U prvih pet mjeseci ove godine, tvrtka ima višak na rashodima od oko 200 tisuća kuna. Uz to, došlo je i do povećanja radova na zgradama kojima Inklasator upravlja. Inkasator je za ovu godinu proveo i dvije velike javne nabave. Naime, obnavlja se informatička oprema i osuvremenjuje informatički sustav tvrtke, te je Inkasator kupio novi server. Uz to, zbog smanjenja obima posla od suradnje s Inkasatorom odustao je City express, pa će od sada poštanske usluge za Inkasator obavljati Hrvatska pošta.