Oskarovce znanja te sudionike Međunarodnog festivala folklora primili župan i gradonačelnik

KARLOVAC – Ana Gajšak, Filip Jakšić, Josip Cvitešić, Una Šnajdar i Lara Šoše, svi čalnovi Zajednice tehničke kulture, svojim su znanjem i trudom nedavno zaradili čak sedam Oskara znanja. Albert Gajšak i Filip Jakšić dobili su po dva Oskara znanja i to za osvojeno 2. mjesto u Austriji, odnosno 1. mjesto u Sloveniji na natjecanju Robocup Junior Rescue Secondary. Obojica su učenici 2. razreda Gimnazije Karlovac. Po jednog Oskara dobili su Una Šnajdar, Lara Šoše i Josip Cvitešić za osvojeno 1. mjesto na natjecanju RoboCup Junior Dance Secondary. Una i Lara su maturantice Gimnazije Karlovac, a Josip je maturant Tehničke škole Karlovac. Sve njih te Suzanu Šnajdar, tajnicu Zajednice tehničke kulture danas su u Maloj vijećnici grada Karlovca primili gradonačelnik Karlovca Damir Jelić te župan Karlovačke županije Ivan Vučić.

giz3

Obojica su im čestitali na uspjehu te im također poželjeli puno uspjeha u daljnjem obrazovanju. Župan Vučić i gradonačelnik Jelić nakon uspješnih učenika u Maloj su vijećnici primili i predstavnike te sudionike 18. Međunarodnog festivala folklora koji se u Karlovcu te na području Karlovačke županije održava od 5. do 11. srpnja.

giz1

Predstavnicima čak dvije grupe iz SAD-a, Bugarske, Slovačke te Makedonije kao i domaćinima iz Folkolornog ansambla “Matija Gubec” zahvalili su na dolasku, rekavši kako ovaj Festival gradi mostove među ljudima.