Uskoro dječje igralište na Foginovom kupalištu

KARLOVAC – Foginovo kupalište će do 10. kolovoza imati novi sadržaj – dječje igralište. Radi se o projektu Udruge za ples i rekreaciju River Dance Karlovac koja je uspjela dobiti 13 tisuća kuna na natječaju Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva. Novo igralište bit će smješteno na livadi ispred odbojkaškog terena.

Projektom se želi potaknuti volonterizam, ne samo članova udruge, već i ostalih građana koji dolaze na kupalište te pokazati djeci i mladima kako se može utjecati na formiranje lokalne zajednice, poručuju iz Udruge River Dance.

Ukupna vrijednost projekta je 18 tisuća kuna, a uz sredstva ostvarena u natječaju u financiranje su se uključili Grad Karlovac i članovi Udruge. U nedjelju će u sklopu projekta biti očišćen dio Korane uz igralište, tako su svi koji žele sudjelovati pozvani da se priključe akciji u nedjelju u 15 sati.

Ideja je da se u narednim godinama uključe i spasioci, jer se na igralištu žele organizirati animacije i igre za djecu, a predviđeno je da se 10. kolovoza odradi primopredaja sa Gradom.