Pedesetak Karlovčana na abseilu na Branič kuli

KARLOVAC – Povodom 436. rođendana grada Karlovca Alpinistički odsjek Planinarskog društva Dubovac organizirao je danas tradicionalni abseil s branič kule Starog grada Dubovca. Karlovčani svih dobnih skupina mogli su se pomoću užeta spuštati s dubovačke kule, te zaviriti na tren u svijet alpinističkog planinarstva.

S dubovačke Branič kule danas su se na abseilu spuštali i mališani koji još ne idu niti u školu. Da se ne boje visine i vole adrenalin pokazalo je pedesetak Karlovčana. Da je spuštanje pomoću konopca sigurno potvrdili su članovi Alpinističkog odjela Planinarskog društva, koji se gotovo svakog vikenda spuštaju ili penju s istom tom opremom koju su koristili danas Karlovčani.

– Mnogi Karlovčani nakon iskušavanja abseila postanu članovi društva, te završe njihovu Alpinističku školu, kazao je voditelj Aplinističkog odsjeka PD Dubovca, Dinko Friščić.

Nakon prezentacije abseila, članovi Alpinističkog odsjeka nastavljaju s osvajanjima najviših planinskih vrhova. U planu im je osvajanje vrha Matterhorn u Alpama.

abseil_dijete