Izdavanje brošure okončan hrvatsko-poljski projekt “I ja mogu biti poduzetnik”

KARLOVAC – Nakon dvije godine okončan je hrvatsko-poljski projekt “I ja mogu biti poduzetnik” čiji su nositelji bili Karlovačka županija i općina Igolomia. Krajnji cilj ovog međunarodnog projekta bio je potaknuti i razviti pozitivan stav prema poduzetništvu, prije svega, kod osnovnoškolaca i srednjoškolaca.

Jedan od rezultata je i brošura koja donosi aktivnosti vrijednih projektnih timova iz Hrvatske i Poljske kao i učenika iz triju škola u Karlovačkoj županiji ali i njihovih profesora, koji su nakon održanih radionica i odrađenog programa “Prati moju sjenu” osmislili vlastite poslovne ideje i za njih izradili poslovne planove koje su prezentirali na Sajmovima dječjih ideja prošle i ove godine. Spremnost na suradnju pokazali su i poduzetnici iz Karlovca, Slunja i Ogulina.

Partneri s karlovačke strane bili su Ekonomsko-turistička škola Karlovac, Srednja škola Slunj i Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić iz Ogulina te Turistička zajednica grada Karlovca i Društvo za promicanje kulture življenja “Zvono uz Kupu”. Dodatna vrijednost projekta je multinacionalno partnerstvo u sklopu Erasmus+ programa koji su osmislili u ogulinskoj osnovnoj školi. Podsjetimo, projekt je vrijedan ukupno 75 tisuća eura, a financiran je iz Programa za cjeloživotno učenje – Comenius Regio.