Poslovna zona u Žakanju uskoro će dobiti novi pogon – posao bi trebalo pronaći 30-ak ljudi

ŽAKANJE – Općina Žakanje još je 2002. godine pokrenula poslovnu zonu, a za sada tamo djeluju tri poslovna subjekta, dok jedna tvrtka čeka građevinsku dozvolu. Zona je u potpunosti komunalno opremljena, a u njoj je zaposleno 30-ak ljudi.

Općina Žakanje je otkupila oko 12 hektara zemljišta za poslovnu zonu, koje je podijeljeno u parcele, a trenutno je u upotrebi oko tri hektara prostora, a čeka se građevinska dozvola za izgradnju kogeneracijskog postrojenja za proizvodnju električne energije i peletare, kaže stručni suradnik za komunlalno gospodarstvo Općine Ivan Sopčić. Dodaje kako bi prema nekim naznakama izgradnja trebala početi već iduće godine, a to će Žkanju donijeti 30-ak novih radnih mjesta.

Interes postoji i od strane drugih tvrtki, budući da cijena zemljišta nije velika, a zona je u potpunosti komunalno opremljena, odnosno osim struje i vode ima i kanalizaciju. No, ulagači ipak i dalje radije biraju Zagreb, iako je izgradnjom čvora Novigrad omogućen i spoj sa autocestom.

Projekt zone odrađen je u suradnji s državom, a Sopčić ističe i kako je zona na idealnoj poziciji zbog blizine Zagreba, Rijeke, ali i Slovenije. Trenutni korisnici zone su zadovoljni jer se nalaze blizu središta općine, sa svim popratnim službama, od FINE, pošte, do trgovine, banke i ostalih sadržaja, poručuju iz općine Žakanje.