Program “Aktivno u promicanju zdravlja” nastavlja se do kraja godine

KARLOVAC – Akcija mjerenja šećera u krvi, koja je jutros održana u dijabetološkoj ambulanti Opće bolnice Karlovac, nije naišla na dobar odaziv građana. Na besplatnu kontrolu šećera u krvi javilo se svega njih nekoliko.

Inače, ova preventivna akcija samo je jedna od aktivnosti koje bolnica organizira u sklopu šireg programa “Aktivno u promicanju zdravlja”. Iako današnja akcija nije izazvala veći interes, u bolnici smatraju da je riječ o korisnom programu te ističu da je njegov cilj potaknuti i osvijestiti građane na promišljanje i brigu o svom zdravlju.

– U sklopu programa “Aktivno u promicanju zdravlja” već smo imali jednu aktivnost, radi se o ultrazvuku srca za pacijente koji imaju povišen krvni tlak ili su mu skloni. U prvom dijelu te akcije obuhvatili smo zaposlenike naše bolnice, 31 osoba je obavila pregled kod naših specijalista kardiologa, a u jednom ili dva slučaja ustanovljeno je da je potrebna korekcija terapije i kontrola, znači pokazalo se da je bilo korisno obaviti taj pregled – kaže dr. Želimir Korać, zamjenik sanacijskog upravitelja OB Karlovac.

S programom koji će se sastojati od niza edukacija, radionica i prevencijskih pregleda, u bolnici planiraju nastaviti do kraja godine, a želja im je obuhvatiti niz područja i tema za sve dobne skupine.

O sljedećim aktivnostima programa “Aktivno u promicanju zdravlja” možete se informirati preko web stranice Opće bolnice Karlovac, na kojoj će, kažu u bolnici, pravovremeno biti objavljene obavijesti o budućim preventivnim pregledima.