Privremeno sanirana rupa u slapu na Korani

KARLOVAC – Prije desetak dana članovi inicijative “Volite li i vi Karlovac” izvijestili su da je na slapu na Korani primijećena rupa koja predstavlja opasnost za djecu ili osobe sitnije tjelesne građe jer bi ih moglo podvući pod slap. Brzom reakcijom rupa je danas privremeno sanirana, a za cjelovito rješenje ipak ćemo pričekati još neko vrijeme.

Akcija je odrađena uz pomoć Vodoprivrede Karlovac koja je pružila tehničku podršku Inicijativi, odnosno ustupili su svoj čamac i vreće s pijeskom, kojima su članovi Inicijative zatvorili rupu u slapu. Radi se o privremenom rješenju, no svi se nadaju da će se uskoro pristupiti izradi dokumentacije za konačno rješenje ovih problema.

Građani, odnosno kupači se još jednom upozoravaju da budu oprezni, iako je vidljivo da na Korani nema više velikog broja ljudi, no zbog svoje sigurnosti nemojte izazivati sreću.

Nova puknuća su lako moguća, slap je star, a prema informacijama iz Hrvatskih voda zadnja sanacija bila je prije više od 20 godina. Iz Hrvatskih voda poručili su i kako je slap u nadležnosti grada Karlovca, stoga je na gradskom vodstvu da odluči o daljim koracima.

Gradonačelnik Damir Jelić nije želio ulaziti u detalje cjelovite sanacije slapa, koja će očito biti potrebna što je prije moguće, već je samo pohvalio članove Inicijative za njihovu reakciju.

slap_rupa21082