rendezvous_najava

  • September 1, 2015
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – U sklopu festivala Francuske u Hrvatskoj Rendez-vous sutra će u karlovačkoj Velikoj gradskoj vijećnici biti održan okrugli stol pod nazivom Valorizacija kulturne baštine. Kulturna baština kao resurs i zajednička vrijednost, angažiranje i osnaživanje lokalne zajednice kroz njihovo uključivanje u kulturne programe i projekte Grada te plan upravljanja i razvoja kao temeljni teorijski dokument i njegova primjena u praksi podteme su o kojima će govoriti troje predavača, predstavnika Francuske nacionalne udruge gradova povijesti i umjetnosti i zaštićenih sektora.

Karlovačka Zvijezda je biser hrvatske i karlovačke baštine, ona zahtjeva posebnu pažnju i trebamo ju očuvati. S tim ciljem sutra će se u Karlovcu okupiti francuski stručnjaci iz područja zaštite kulturnih dobara, koji će prenijeti svoje iskustvo iz valorizacije kulturne baštine hrvatskoj publici.

Na okruglom stolu, koji je otvoren za javnost, bit će obrađene tri teme, i to problematika urbanog razvoja, kulturna baština i lokalno stanovništvo, te implementacija i upravljanje. Jedna od predavačica na sutrašnjem okruglom stolu bit će dogradonačelnica grada La Rochellea Anna Maria Spano, koja će govoriti o iskustvima i problemima s kojima su se susretali u gradu koji je vrlo sličan Karlovcu.

Okrugli stol se održava u sklopu festivala Rendez-vous, u sklopu kojeg je od svibnja u 22 hrvatska grada održano dvjestotinjak različitih događanja. Budući da je ciljana publika raznovrsna, iz Grada pozivaju stručnjake i znanstvenike, predstavnike institucija, ali i zainteresirane građane da dođu na tribinu. Nakon svake teme bit će otvoren prostor za raspravu, pitanja i iznošenje ideja sudionika o karlovačkoj Zvijezdi i njezinoj budućnosti.