U Knjižnici za mlade otvorena izložba “Kordun moj ponos”

KARLOVAC – “Kordun moj ponos” naziv je izložbe fotografija koja će u Knjižnici za mlade biti postavljena do 18. rujna. Autrica izložbe je Tatjana Vlačić Vujičić kojoj je cilj pokazati da na Kordunu još uvijek ima ljudi te da njegove prirodne ljepote i bogatstva pružaju priliku za povratak života.

Prije dvije godine, nakon smrti supruga, Tatjana Vlačić Vujičić počela je fotografirati Kordun, to je njen povratak korijenima, jer je njen otac porijeklom s Veljuna.

U početku je krenula sa fotografiranjem Veljuna, prije svega Korane, gdje je otkrila više od 20 vodenica. Nakon toga otkrial je sve skrivene tajne i bogatstva tog kraja.

Tatjana je odlučila vratiti se na Kordun i kupila je zemljište i drvenu kuću te se nada da će uskoro u potpunosti preseliti u nju i doprinijeti razvoju ovog kraja. Svijet se mora okrenuti natrag prirodi i život se treba odvijati na selima, smatra Tatjana i dodaje da je zemlja ta koja hrani ljude, sela, a ne gradovi, stoga se nada da će i Kordun uskoro opet oživjeti.