Sportsko društvo slijepih “Četiri rijeke” opet bilježi uspjehe – Velimirović treći u državi

KARLOVAC – Sportsko društvo slijepih “Četiri rijeke” koje djeluje u sklopu Udruge slijepih Karlovačke županije već niz godina ostvaruje zapažene rezultate na brojnim natjecanjima. Posljednji uspjeh u nizu je nastup na državnom prvenstvu u pikadu koje je održano u Premanturi, a Denis Velimirović osvojio je treće mjesto u kategoriji B1.

Ukupno 33 igrača nastupilo je u kategoriji B1 za potpuno slijepe osobe, a mlada nada karlovačkog sportskog društva slijepih Denis Velimirović osvojio je treće mjesto, što mu je najveći uspjeh od kada se bavi pikadom.

Slijepih natjecatelja u pikadu u Hrvatskoj ima velik broj, no financije su te koje ograničavaju broj sudionika na pojedinim natjecanjima, poručuju iz karlovačke udruge.

Na prvenstvu su uručeni pehari i medalje za rezultate ostvarene u Prvoj hrvatskoj ligi za slijepe u pikadu, a Karlovčani su osvojili treće mjesto.

Osim pikada članovi udruge aktivni su u kuglanju i šahu, a prije novog prvenstva u pikadu, 19. rujna putuju u Pulu na sportski susret udruga iz Pule, Rijeke i Karlovca.