Država će sufinancirati mjesečne karte srednjoškolcima

KARLOVAC / KARLOVAČKA ŽUPANIJA – Srednjoškolci i njihovi roditelji mogu odahnuti, barem što se ovog polugodišta tiče, naime Vlada je na ovotjednoj sjednici donijela odluku o sufinanciranju mjesečnih karata učenika sa 75 posto. No to ne znači da su njihove brige u potpunosti završile, jer što će biti u idućem polugodištu, za sad se ne zna.

Karlovačka županija i ove će školske godine mjesečne karte učenika sufinancirati sa 12,5 posto, a isto su preporučili i gradovima i općinama na svom području. Većina ih je odgovorila potvrdno, odnosno odlučili su pomoći roditeljima, kaže pročelnik Željko Šančić.

Prošlog je tjedna održan i sastanak župana i autoprijevoznika s našeg područja, koji su pristali tjedan dana voziti učenike u očekivanju pozitivne odluke Vlade.

Na prijevoz pravo ima dvije tisuće i pet stotina srednjoškolaca, a za njih je potrebno izdvojiti oko milijun kuna mjesečno, odnosno desetak milijuna kuna godišnje.

No, opet ostaje strepnja roditeljima što će biti u sljedećem polugodištu, jer, kao i obično, neki gradovi su već rekli da nisu sigurni hoće li moći sufinancirati mjesečne karte učenika i sljedeće godine.

Sigurni smo da se sufinanciranju nadaju roditelji, kojima je uz sve ostale troškove koje imaju za dijete, cijena mjesečne karte dodatan udar na, u većini slučajeva, skroman mjesečni budžet.