Vikend na Dubovcu i ove godine vraća Starom gradu srednjovjekovni duh

KARLOVAC – Drugi dio manifestacije “Rujan u srcu” na rasporedu je ovog vikenda na starom gradu Dubovcu. Glavno događanje je streličarski turnir i tabor kojeg organiziraju Dubovački streličari, a osim toga priređen je čitav niz radionica za sve uzraste.

Cilj manifestacije Vikend na Dubovcu koja se organizira drugu godinu za redom je oživjeti prostor Starog grada. Streličarskim taborom i turnirom Put ratnika, Stari grad Dubovac postaje poprište srednjevjekovnog nadmetanja u kojemu je titula najboljeg strijelca stvar prestiža, kažu organizatori.

Uz Dubovačke streličare sudjelovat će povijesne postrojbe iz cijele Hrvatske, a svi koji budu zainteresirani za drevnu vještinu lukom i strijelom, moći će zadovoljiti svoju znatiželju te se okušati na posebnom turniru namijenjenom svima zainteresiranima, poručuju organizatori.

Dubovački vikend nudi i brojne radionice, od zagonetarstva, srednjovjekovne mode, pričostopa, do glazbeno plesne i kulinarske radionice. Za one najmlađe, ali i za odrasle koji žele zakoračiti u svijet mašte, tu je pripovijedanje bajki te čitanje priča o postanku grada Karlovca.

Nakon aktivnih i kreativnih radionica, građani će moći uživati u prigodnoj ugostiteljskoj ponudi i prezentaciji tradicionalnih jela. Ako ne znate što za vikend, posjetite stari grad Dubovac!