Novi prosvjed Udruge Franak u srijedu u Zagrebu

KARLOVAC – U srijedu je planiran još jedan prosvjed u organizaciji Udruge Franak. Ovog puta prosvjed će biti održan ispred zgrade Hrvatske narodne banke, a glavni je zahtjev ostavka guvernera HNB-a Borisa Vujčića. U Zagreb putuju i Karlovčani i to vlakom, a iz Udruge očekuju sudjelovanje 30-ak dužnika u francima iz Karlovca.

Dosta je manipulacija i zastrašivanja, poručuju iz Udruge Franak i pozivaju Karlovčane koji to žele da se priključe u što većem broju prosvjedu koji će biti održan u srijedu u Zagrebu.

Karlovčani se okupljaju između 7i 7,30 željezničkom kolodvoru u Karlovcu, u Zagrebu se nalaze s ostalim prosvjednicima i nastavljaju prema zgradi HNB-a. Za sada je potvrđeno da će u Zagreb između 20 i 30 Karlovčana.

Smatramo nedopustivim da HNB zastrašuje građane i Vladu, koja ih izmjenama zakona želi zaštititi, te pozivamo sve građane Republike Hrvatske da, još jednom, stanu u obranu vlastitih života i života svojih obitelji, kažu iz ove Udruge.

Iz Udruge Franak pozvali su i Državno odvjetništvo Republike Hrvatske da istraži poslovanje Hrvatske narodne banke i mnoštvo sukobljenih interesa u navedenoj instituciji. Stoga, očekuju da će velik broj građana doći pružiti podršku njihovom prosvjedu.

Iz Udruge su zamolili sve sudionike prosvjeda da se pridržavaju uputa koje možete pronaći na njihovim stranicama te da poštuju javni red i mir.