KABA

Dan sporta obilježen u Karlovcu – nedostatak sredstava najveći je problem sporta

KARLOVAC – U organizaciji Europe Direct Info centra u Karlovcu je danas obilježen Dan sporta. U sportskoj dvorani je tako održan seminar o mogućnostima iskorištavanja EU fondova u svrhu financijske injekcije sportu koji se svake godine suočava sa sve većim nedostatkom sredstava, dok su se sportski klubovi predstavljali na Vunskom polju.

– Sport u Karlovcu nije u svojem najboljem izdanju, smanjena su nam sredstva, a mnogi klubovi morali su smanjiti broj treninga, pogoršani su nam uvjeti treniranja, a sve to u konačnici moglo bi rezultirati lošim rezultatima ove sezone. Treba se okrenuti fondovima, ali trenutno nema mogućnosti za sport, već kroz druge projekte vezane uz turizam može sport profitirati, kazao je predsjednik Karlovačke sportske zajednice Želimir Feitl.

– Sport i djelatnosti oko sporta ukupno pridonose gospodarskom razvoju, u Hrvatskoj iznose 2 posto BDP-a što ipak nije zanemarivo. Ovim putem apeliram na gospodarstvenike da preuzmu sponzorstvo nad jednim klubom kako bi mu pomogli, jer primjerice Poljska je tako, kroz sponzorstvo, riješila problem financiranja sporta, poručio je župan Karlovačke županije Ivan Vučić.

omicron