KABA

Nardi: Dječje igralište na Vunskom polju je dobro uložen novac

KARLOVAC – Dječje igralište na Vunskom polju dobro je uložen novac SAD-a, kazala je to danas obilazeći ovo igralište zamjenica američkog veleposlanika u Hrvatskoj Margaret Nardi u društvu dogradonačelnice Marine Kolaković te hrvatske i američke vojske. Podsjetimo ovo igralište, jedino u Hrvatskoj prilagođeno djeci s poteškoćama u razvoju otvoreno je još 2011. godine zahvaljujući Veleposlanstvu SAD-a.

– Ovaj projekt je jedan od najvećih partnerskih projekata pomoći u kojemu je Veleposlanstvo SAD-a ikada sudjelovalo. Ukupna vrijednost je oko 450 milijuna dolara, dakle oko pola milijuna dolara. Htjela sam vidjeti kako je potrošen naš novac i moram reći, kada govorimo o djeci koja su najpotrebnija u društvu, da je ovo najbolje utrošen naš novac, rekla je Nardi.

Da bi igralište i ostalo u dobrom stanju, brine se gradska uprava koja i ima obavezu održavanja svih igrališta u gradu.

– Doista izražavam zahvalnost svim građanima koji koriste ovo igralište, čija djeca ovdje provode lijepo vrijeme i igraju se na najsigurniji način, a sigurnost naše djece nam je prioritetna, istaknula je zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković.

Zadovoljna je i hrvatska vojska što ima priliku sudjelovati u ovakvim humanitarnim projektima zajedno s američkom vojskom.

– Stvarno smo zadovoljni s tim projektima, da možemo zajedno doprinijeti lokalnoj zajednici bez obzira radi li se ovdje u Karlovcu ili bilo kojem gradu i općini u županiji ili na teritoriju Republike Hrvatske i nadamo se sličnim projektima, dodao je zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general Mate Ostović.

Novi projekt možda će biti već iduće godine, ovog puta vezan uz školu na Dubovcu, najavila je Nardi te poručila kako će se vratiti u Karlovac.

nardi_obilazak_01