Grad nije prodao svoj udio u Centralu, već samo donio odluku o prodaji

KARLOVAC – Svoj udio u hotelu Central Grad Karlovac nije prodao, a za sada se čini da to ni neće učiniti tako skoro. Podsjetimo, u svibnju prošle godine tvrtka Korana u stečaju prodala je svojih 50 posto udjela u vlasništvu privatnom investitoru, a to je pobudilo nadu da će se krenuti u obnovu derutne zgrade.

Kako napreduje obnova hotela Central kad znamo da smo ga u žurbi i za male novce prodali, ako ne napreduje je li u ugovor stavljena neka klauzula o dinamici radova, odnosno zašto je bila žurba u prodaji, a sada nema žurbe u obnovi, upitao je Davor Petračić na aktualnom satu Gradskog vijeća.

Grad svoj udio nije prodao, već je samo donesena odluka o prodaji, pojasnio je gradonačelnik Damir Jelić. Gradsko vijeće donijelo je odluku o početnoj cijeni, a iznos je utvrđen po dva stalna sudska vještaka, pojasnio je pročelnik Davor Bartolac i rekao da se zbog toga ne može spekulirati o niskoj cijeni.

Petračić je na to primjetio kako se nekretnine ne bi trebale prodavati u vrijeme krize, kad im je cijena niska.

Gradonačelnik je odgovorio da postoje suprotna razmišljanja – jedni smatraju da obiteljsko srebro, a Central je biser Zvijezde ne treba prodavati, a drugi pak da je građevine u Zvijezdi potrebno dati za jednu kunu, naravno pod nekim uvjetima – da se one urede. Grad je izabrao srednji put, smatra Jelić.