Županija dodijelila 400 tisuća kuna za 34 projekta za razvoj turizma

KARLOVAC – Dobitnici potpora za razvoj turizma na području Karlovačke županije potpisali su danas ugovore u Uredu župana. Naime na Javni poziv na razvoj turizma sukladno Strategiji razvoja Karlovačke županije i Master planu turizma, prijavljeno je 59 različitih projekata, a 34 projekta razvoja i unapređenja turizma ostvarili su potpore. Ukupno je dodijeljeno 400 tisuća kuna.

Korisnici potpora između ostalog su Turistička zajednica grada Slunja za projekt ”Trasiranje, označavanje i uređenje staza za biciklizam i nordijsko hodanje”, Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Tomislava Kovača iz Ozlja za uređenje kušaonice i izletišta, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području općine Rakovica s projektom ”Bike odmorište na Ruti špilje”, Tvrtka ”Aqua 2” iz Barilovića za opremanje robinzonskog kampa Resnice, Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Miščević iz Josipdola za ppremanje kušaonice sira te Kamp „Slapić” iz Duga Rese također za opremanje kamp.

Tako su ova sredstva raspoređena po cijeloj županiji kako bi turistima mogli ponuditi više sadržaja. Da je turizam na dobrom putu dokazuju i brojke za prvih sedam mjeseci. Ostvareno je 15 % noćenja više, turisti se zadržavaju sve dulje tako da bi u konačnici mogli očekivati i brojku od 400 tisuća noćenja ove godine, istaknuto je na potpisivanju Ugovora.