Dobra turistička sezona za Karlovac – veći broj dolazaka i noćenja

KARLOVAC – U prvih devet mjeseci u Karlovcu je ostvareno više noćenja nego u cijeloj prošloj godini te je time oboren rekord – javljaju iz Turističke zajednice grada Karlovca. Ukupno je u smještajnim kapacitetima u Karlovcu u prvih devet mjeseci noćilo 34.328 što je za 1.345 noćenja više nego u cijeloj lanjskoj godini.

Broj dolazaka turista je porastao u odnosu na prošlu godinu i to za 20 posto. Nakon domaćih gostiju koji čine 21 posto ukupnog broja gostiju, najviše noćenja ostvarili su gosti iz Republike Koreje, čak 17,3 posto noćenja. U Karlovac su dolazili i turisti iz Njemačke, Poljske, Italije, Austrije…, a svi oni najviše su odsjedali u karlovačkim hotelima. Nakon toga slijedi privatni smještaj. U jedinom kampu na području grada Karlovca, kampu Radonja, ostvareno je 661 noćenje. U hostelu je ostvareno 1.485 noćenja.

Sam rujan bio je bolji od prošlogodišnjeg za čak 30 posto noćenja, a nastavi li se taj trend do kraja godine, sezona će biti sjajna, poručuju iz Turističke zajednice. Ono što turističke djelatnike čeka u sljedećoj godini je nastojanje da se gosti što duže zadrže u Karlovcu.