Povodom Svjetskog dana beskućnika korisnici karlovačkog Centra uređivali okoliš na Gazi

KARLOVAC – Milijuni ljudi diljem svijeta sutra obilježavaju Svjetski dan beskućnika. Hrvatska se još prije tri godine uključila u obilježavanje Svjetskog dana beskućnika, kako bi ukazala na njihov sve veći broj na našim ulicama. Zato je ovih dana aktivno i u karlovačkom Centru za beskućnike, koji danas i sutra organizira Dane otvorenih vrata.

U Hrvatskoj trenutno postoji deset Prihvatilišta za beskućnike te jedna stambena zajednica, ukupnog kapaciteta do 380 osoba. Unatoč svim prihvatilištima, prema podacima djelatnika i volontera u Hrvatskoj je trenutno više od 1000 osoba na ulici. U karlovačkom Centru za beskućnike trenutno boravi 18 beskućnika, od čega su dvije žene. Oni su danas organizirali čišćenje okoliša u blizini Centra.

Povodom Svjetskog dana beskućnika, karlovački Centar poziva građane da ih posjete, te ako su u mogućnosti doniraju hranu ili higijenske potrepštine kako bi im olakšali rad. Beskućništvo se po svojoj težini i složenosti ubraja u sam vrh socijalnih problema. Zato se ovogodišnja akcija pod nazivom “Beskućnici svom gradu” organizira na području cijele Hrvatske, te u svim prihvatilištima za beskućnike.