Školovanjem protiv siromaštva!

KARLOVAC – “Beskućništvo je među nama, to moramo shvatiti”, riječi su Petra Banića, voditelja Centra za beskućnike Karlovac, na danas održanoj tribini pod nazivom “Školovanjem protiv siromaštva” povodom Svjetskog dana siromaštva koje će se obilježiti sutra 17. listopada.

Udruga Milosrđe već 9. godinu bavi se problemom beskućnika, a od ove godine uspješno provodi školovanje svojih korisnika. Ova tribina ogleda se kao preventivna mjera, jedini način kako osvjestiti ljude o sveprisutnom problemu današnjice, koji nažalost pogađa sve veći broj ljudi. Školovanje se vidi kao vrlo važan čimbenik prevencije a ovom prilikom želi se doprijeti i do mladih ljudi. Program “Školovanjem protiv siromaštva” podržalo je i Ministarstvo socijalne politike i mladih.

“Ljudi se srame govoriti o ovom problemu”, izjavio je Banić. Siromaštvo je shvaćeno kao jedan od velikih problema, a beskućništvo kao njegov krajnji stadij.

Program u povodu obilježavanja Svjetskog dana siromaštva nastavit će se i sutra misom u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u 11 sati i prigodnim koncertom crkvenih zborova Grada Karlovca s početkom u 12 sati.