Projekt “Job Club for Youth” za sada uspješan

KARLOVAC – Projekt “Job Club for Youth” kojeg provodi udruga Carpe Diem za sad je uspješan, naime nakon dva kruga treninga petero mladih pronašlo je posao, a jedan je u procesu zapošljavanja, odnosno velika je mogućnost da će se i on zaposliti. U planu je projektom obuhvatiti 96 mladih nezaposlenih ljudi, koji će steći nove vještine i potporu u traženju posla.

Iako je projekt službeno započeo još u ožujku, krajem kolovoza počelo se s treninzima, koje je za sada prošlo 36 mladih ljudi do 29 godina. Treća grupa ovaj tjedan završava grupne treninge, a nakon toga ih čeka individualno savjetovanje.

U svakom krugu treninga mlade posjeti jedan od poslodavaca, odnosno direktori tvrtki ili osobe zadužene za ljudske resurse koji direktno s korisnicima projekta razgovaraju o tome kako da se jave na natječaj, kako da se ponašaju na razgovoru za posao, što oni kao poslodavci traže, što smatraju problemima i slično.

Vrijednost projekta je gotovo 79 tisuća eura, a bepovratno je iz Europskog socijalnog fonda za projekt došlo gotovo 69 tisuća eura, partneri Carpe Diemu su Grad Karlovac i karlovački Zavod za zapošljavanje.

Upravo su u tijeku prijave za četvrti krug treninga, predviđeno ih je ukupno osam, a zainteresirani se mogu prijaviti za sudjelovanje, a više informacija možete saznati na internet stranici udruge Carpe Diem.