Lovački savez Karlovačke županije obilježio 20. obljetnicu osnutka

NETRETIĆ – Lovački savez Karlovačke županije večeras obilježava 20. obljetnicu osnutka.

U dvadeset godina otkako je u Hrvatskoj počela reforma lovstva, učinjeno je mnogo, rekao nam je predsjednik Lovačkog saveza Karlovačke županije Vinko Pavlić. Danas, u pet lovnih ureda, koji djeluju u Karlovcu, Dugoj Resi, Ozlju, Ogulinu i Slunju, djeluje ukupno 58 lovačkih društava koja okupljaju 2716 lovaca, te gospodare i upravljaju s 54 lovišta na području cijele Karlovačke županije.

Budući da hrvatski lovci već godinama njeguju suradnju s kolegama na međunarodnoj razini, dvadeseta obljetnica bila je prilika da se u Novigradu na Dobri okupe brojni gosti iz Slovenije i Bavarske. Dokaz o njihovim dobrim odnosima je međunarodni sporazum koji je potpisan ovom prigodom, a radi se o Sporazumu o suradnji između Bavasrskog lovačkog saveza, Bavarske akademije za lov i prirodu i Hrvatskog lovačkog saveza.

Ujedno je jučer potpisan još jedan važan sporazum s Karlovačkom županijom, kojim se definira osiguravanje financijskih sredstava za uredno izvršenje zakupa prava lova u lovištima Karlovačke županije.

Povodom 20. obljetnice rada Lovački savez Karlovačke županije dodijelio je večeras niz priznanja, plaketa, zahvalnica i povelja svim institucijama, organizacijama i pojedincima koji su tijekom protela dva desetljeća doprinijeli razvoju lovstva na ovom području.