“Dok Hrvatska raste, odletjele laste!” – Domoljubna koalicija iz Karlovca poručila Milanoviću

KARLOVAC – S obzirom na to da Domoljubna koalicija predizborni skup za sedmu Izbornu jedinicu neće imati u Karlovcu, već u Samoboru, kandidati te liste – Domagoj Ivan Milošević, Nada Murganić i Damir Halužan, zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje dali su izjave za medije osvrnuvši se realizaciju obećanja SDP-ove Vlade i programske smjernice Domoljubne koalicije, predvođene HDZ-om.

– Dok Hrvatska raste, odletjele laste. HDZ ima program za rast Hrvatske, a SDP ima program za rast SDP-a. Plan 21 bio je čista obmana i prijevara. Nova obećanja nisu ono što Hrvatska treba, trebamo realne rezultate, trebamo vodstvo koje će donijeti stvarne promjene. Iza nas su četiri godine obećanja i četiri godine propadanja. Potrebno nam je djelovanje. Potrebno nam je vodstvo koje će donijeti promjene. Milanovićeva politika je propala. Gospodarstvo je u kaosu, izgubili smo 100 tisuća radnih mjesta. Građani su bespomoćni. Mladi ljudi zbog toga ispaštaju, svjedoci smo šokantne nezaposlenosti, komentar je Domagoja Ivana Miloševića na program najvećeg političkog rivala na predstojećim parlamentarnim izborima.

Karlovčanka Nada Murganić prozvala je pak čelnika SDP-a Zorana Milanovića zbog njegove izjave prošle godine u rujnu, prilikom obilaska stanovnika Karlovca na poplavljenim područjima kako “Nikad više građani Karlovca neće biti poplavljeni”.

– Na poplavu se nije moglo utjecati; ona je došla, ali se moglo utjecati da se sredstva za sanaciju poplavljenih područja koja smo dobili iz europskih fondova solidarnosti, 533 tisuće eura, prenamijene i da ih dobiju građani Karlovca. Rješenje stoji, a taj novac nije došao. Mi imamo na području grada preko 500 kuća koje stradaju od poplave, preko 600 gospodarskih zgrada, skoro do 200 milijuna kuna zajedno s ovom poplavom, doći će štete. Taj novac bi nam dobro došao. Suosjećanje i razumijevanje premijera na odlasku s poplavljenim je uglavnom na razini onoga što je izjavio u poplavljenoj Gunji da on razumije jer je i njemu pukla cijev. Barem neki građani Gunje su dobili naknadu za svoje poplavljene kuće, grad Karlovac još nije dobio ništa. Zato ovo sve što se u ovim danima govori pod parolom Hrvatska raste, rastu samo problemi, dugovi i nezaposlenost, kazala je Murganić.