“Nema povratka na staro” – predizborni skup koalicije Hrvatska raste u Karlovcu

KARLOVAC – Koalicija “Hrvatska raste” – SDP, HNS, HSU, Hrvatski laburisti – stranka rada, AHSS i ZS predstavila je danas u Karlovcu svoje kandidate za sedmu Izbornu jedinicu pod parolom “Nema povratka na staro”. Potporu 14 kandidata, redom – Milanka Opačić, Mihael Zmajlović, Nada Turina-Đurić, Nenad Stazić, Tomislav Saucha, Damir Mateljan, Saša Đujić, Kristijan Rajšel, Nenad Livun, Alojz Horvat, Eni Šebalj, Sanja Udović, Marko Boras Mandić i Vesna Nađ, došao je dati i šef SDP-a Zoran Milanović.

– Nema straha od povratka na staro, ali ima straha od nečeg još goreg – povratak na Sanadera i onaj način vlasti. Ono što ekipa iz HDZ-a poručuje, čime vam želi utjerati strah u kosti, preplašiti vas da izađete na izbore, to je puno gore od onog što je bilo ranije. Oni od Hrvatske žele napraviti zadnju balkansku nacionalističku zatucanu kasabu. Pokažimo im da smo puno, puno više od toga, da je ovaj grad renesansna zvijezda, kulturni biser Hrvatske; nešto što pripada Zapadu i da se ovdje ljude ne mrze nego idu naprijed. Dosta ste nas mrcvarili. HDZ je nastao kao pokret za hrvatsku državu, uz sve nedostatke, taj cilj je ispunjen. Ušli smo u EU, prije toga u NATO. Njoj nitko ne prijeti – ona nema pravih neprijatelja. Nisu joj neprijatelji ni Srbi, ni Židovi, ni nacionalne manjine, ni homoseksualci, ni oni koji razmišljaju drugačije – svi smo dio jedne političke zajednice. Uz sve svoje nedostatke HDZ prije 25 nije nastao kao šovinistička stranka, ali ono što oni danas žele napraviti je stranku ekstremne desnice koje će se hrvatskih ljudi bojati, kazao je Milanović.

Komentirao je i situaciju s poplavama u Karlovcu.

– Obećajem da ćemo se boriti za ovaj grad koji je 25 godina bio zapostavljan, i da svake godine strijepi od poplave. Četiri desetljeća su se zatvarale oči pred time, i to se sada radi. I na žalost naših političkih protivnika, koji su jedva čekali i čekaju svojim sitnim stisnutim šačicama, da nas preplave emigranti, da nas strefi neki potres, požar, oluja, poplava. Ja obećajem građanima Karlovca da će sljedeće godine a definitivno godinu nakon toga ovaj sustav od obrane biti gotov, rekao je Milanović Karlovčanima.