Mještani Trebinje ogorčeni na gradske vlasti – nema ulaganja u komunalnu infrastrukturu

TREBINJA – Mještani Trebinje nezadovoljni su odnosom gradske vlasti prema njihovom mjesnom odboru, smatraju da su zaboravljeni i prepušteni sami sebi. Naime, tvrde da se makadamski putevi ne održavaju, a dio stanovnika se žali i na činjenicu da javna rasvjeta gotovo i ne postoji.

Prije nekoliko godina gradski SDP je predložio izdvajanje Trebinje i Popović Brda od Kamenskog i osnivanje novog mjesnog odbora, jer su smatrali da će se na taj način problemi početi rješavati, no na kraju ispada da se time nije dobilo ništa. Sustavno se zanemaruje ovo područje, poručila je tajnica GO SDP-a Karlovac Marina Novaković Matanić.

Na tom području živi oko 400 stanovnika, a tu je i 60-ero djece koja nemaju dječje igralište iako su se i za to mještani pokušali izboriti već nekoliko puta.

Mjesni odbor je nefunkcionalan, već šest mjeseci nije bilo sjednice, ne postoji plan i program rada. U Trebinji ne postoji autobusno stajalište, ne ulaže se ni u što, ogorčeni su mještani. Pozivaju stoga gradonačelnika Damira Jelića da ih posjeti i da im kaže jesu li građani drugog reda ili su stanovnici Karlovca, kao i mještani naselja u kojima se ulaže u komunalnu infrastrukturu.