Projekt “Nismo sami”

KARLOVAC – Udruga za lokalni razvoj “Turbina promjena” nositelj je projekta integracije starih i nemoćnih u život lokalne zajednice “Nismo sami”. Projekt “Nismo sami” financiran je od strane Ministarstva socijalne politike i mladih i provodit će se u partnerstvu s Gradom Karlovcem i Centrom za socijalnu skrb Karlovac. Cilj projekta “Nismo sami” je izgradnja kapaciteta udruge za pružanje socijalnih usluga starim, nemoćnim i siromašnim osobama na području posebne državne skrbi u svrhu smanjenja siromaštva i socijalne isključenosti navedene populacije.

Neke od aktivnosti koje će se provesti projektom “Nismo sami” su izrađivanje baze podataka o korisnicima, uključivanje volontera, akcije prikupljanja paketa pomoći za stare i nemoćne, izrađivanje i provedba plana obilaska i pružanja pomoći prema potrebama korisnika, te uređenje prostora u svrhu kvalitetnog provođenja vremena. Također, projektom će se provesti i edukacija namijenjena korisnicima na temu “Korištenje računala i interneta za početnike” koja će obuhvatiti pet korisnika.

Projektom integracije starih i nemoćnih u život lokalne zajednice “Nismo sami” nastoji se informirati javnost o samom projektu i problematici starijeg i nemoćnog stanovništva, unaprijediti sustav pružanja socijalnih usluga te poboljšati kvaliteta života starijih i nemoćnih.

Ukupna vrijednost projekta je 150.000,00 kuna, a partneri su Grad Karlovac i Centar za socijalnu skrb Karlovac. Grad Karlovac dodatno se uključio u projekt ustupivši Udruzi korištenje službenog vozila za obilazak starijih i nemoćnih ali i za njihov prijevoz doktoru i za ostale prijeko potrebne stvari. Projekt će se provoditi na području Popović brda i Gornje Trebinje od 1.10.2015. do 30.9.2016.

 

stari1