47. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva

KARLOVAC – Karlovac je domaćin 47. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva kao završne godišnje priredbe neprofesijskog filmskog stvaralaštva u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac. Samostalni autori, studenti umjetničkih akademija i kino klubovi prijavili su se na 47. Reviju filmskog stvaralaštva sa čak 150 filmskih uradaka, no samo njih 25 bit će prikazano u četiri službene projekcije. A koji će biti najbolji odlučit će stručni ocjenjivački sud u sastavu: Ana Hušman, Dinka Radonić, Damir Čučić, Zdravko Mustać i mladi Karlovčanin Dario Lonjak.

Gledatelji će tako u tri projekcijska dana imati priliku pogledati 8 igranih, 8 eksperimentalnih, 4 animirana i 5 dokumentarnih filmova. Zadatak žirija je donijeti odluku o najboljim ostvarenjima Revije, odnosno dobitnicima nagrada, a donijet će je kao i do sada, javnim žiriranjem u prisutnosti autora i publike, što je posebnost i ove Revije.

Popratni program 47. Revije bit će posvećen devetoj umjetnosti – stripu. Za one najmlađe pripremljene su projekcije najboljih animiranih filmova majstora stripa i animacije, Krešimira Zimonića, a Karlovčani će moći vidjeti njegovu izložbu ilustracija “Refleksije” koja je također postavljena u Gradskoj knjižnici.

A da će Karlovac zaista biti filmski centar dokazuje i konferencija koju Hrvatski filmski savez po prvi puta organizira za sve svoje članice udruge, odnosno kino klubove. Organizatori najavljuju pregršt odličnih filmova, ali i pregršt popratnog programa za sve dobne skupine. Sav program je besplatan za javnost.