Dr. Brajdić, dr. Živčić i dr. Vučić-Peris su karlovački najdoktori

KARLOVAC – Na popisu najboljih hrvatskih liječnika po ocjenama pacijenata u 2015. godini našlo se i troje karlovačkih liječnika. Riječ je o listi koju je objavio portal Najdoktor.com, koji pacijentima nudi mogućnost komentiranja i ocjenjivanja liječnika. Kriterij pri odabiru najboljih bio je broj konstruktivnih pozitivnih komentara.

Oralni kirurg Davor Brajdić, ginekolog Robert Živčić i liječnica obiteljske medicine Snježana Vučić-Peris najbolji su liječnici u Karlovcu. Tako se može zaključiti prema javnim ocjenama i komentarima koje su im dali njihovi pacijenti. Primjer vrhunskog liječnika, stručan, profesionalan, ljubazan i strpljiv riječi su kojima pacijenti opisuju dr. Brajdića, dr. Živčića pacijentice hvale kao temeljitog, odličnog dijagnostičara koji ništa ne prepušta slučaju, dok je dr. Vučić Peris ocijenjena kao pažljiva, uvijek nasmijana, pristupačna, susretljiva i profesionalna liječnica koja uvijek odvoji dovoljno vremena za razgovor s pacijentom. Ovo su samo neki od komentara na temelju kojih se ovo troje karlovačkih liječnika našlo na popisu najboljih u Hrvatskoj.

Radni dan dr. Brajića traje mnogo dulje od prosječnog. Nakon što odradi svoju smjenu u klinici za kirurgiju lica, čeljusti i usta u KB Dubrava, poslijepodneva provodi u svojoj karlovačkoj ordinaciji, a tu su i brojne druge obaveze jer je ujedno i docent na Stomatološkom fakultetu te sudjeluje u radu brojnih stručnih organizacija kao što je Nacionalno vijeće za prevenciju oralnog zdravlja.

Njegova kolegica dr. Snježana Vučić-Peris obiteljska je liječnica. Veseli ju što se našla na popisu najdoktora, no skromno tvrdi da to nikako nije isključivo njezina zasluga. Objašnjava da ima i drugih liječnika koji zaslužuju biti na ovom popisu, no razlog što nisu možda je stupanj informatičke pismenosti populacije koju liječe. Njenih, pacijenata je, kaže, mnogo, no uglavnom radi o mlađim ljudima koji nemaju težih bolesti.

Da im se stigne posvetiti i objasniti im sve što ih zanima pacijentice hvale i dr. Roberta Živčića, jedinog karlovačkog ginekologa na popisu najdoktora. I njega je vijest da se nalazi na popisu razveselila i smatra ju priznanjem za svoj rad, jer, kaže, kada je pacijentica zadovoljna, on je još zadovoljniji.

Osim same stručnosti, prema komentarima pacijenata može se zaključiti da je ono što najviše cijene kod svojih liječnika ljudskost, susretljivost i osjećaj da se na njih ne gleda kao brojeve na traci već na stvarne ljude koji trebaju pomoć, savjet, ali i poneku toplu riječ.