Održan stručni skup u povodu Dana sjećanja na žrtve prometa

KARLOVAC – S ciljem ukazivanja na velik broj prometnih nesreća i njihovih tragičnih posljedica, u povodu Dana sjećanja na žrtve prometa održan je stručni skup. Iako je situacija na cestama županije bolja nego li je bila prije desetak ili više godina, cilj je smanjiti broj poginulih u prometu, a to je moguće samo zajedničkim radom svih sudionika sustava.

Savjet za sigurnost prometa na cestama Karlovačke županije je u suradnji s Policijskom upravom karlovačkom, autoklubom Karlovac, Zavodom za hitnu medicinu, Vatrogasnom zajednicom i Županijskom upravom za ceste organizirao stručni skup u cilju povećanja svijesti o potrebi postizanja sigurnijeg stanja u prometu.

Ove godine dogodilo se 17 prometnih nesreća s poginulim osobama. Zabilježeno je povećanje broja prometnih nesreća za dva posto, ove godine dogodilo se 910 prometnih nesreća, a broj teže ozlijeđenih osoba smanjen je za pet posto, brzina je i dalje vodeći uzrok prometnih nesreća.

Najvažnija poruka sudionicima u prometu upućena sa skupa je: poštujte prometna pravila kako bi se broj smrtno stradalih u prometu smanjio.