Mještani Mrežničkog Zatoka grade zečji nasip – potrebna im je pomoć Karlovčana

KARLOVAC – Nešto više od mjesec dana prošlo je od posljednje poplave u Karlovcu. Iako vremenske prognoze za sada idu u prilog mještanima poplavljenih područja jer u studenom nije bilo kiše, ipak mještani Mrežničkog Zatoka ne prepuštaju ništa slučaju, već su samo krenuli u izgradnju zečjeg nasipa.

– Ovaj postojeći već je pokazao da služi svrsi nekoliko dana prije ove posljednje velike poplave, ali valja ga ipak podignuti jer rekordne vodostaje u listopadu nije izdržao, a mi više ne možemo čekati. Odlučili smo iskoristiti ovo lijepo vrijeme da pokušamo koliko toliko spriječiti da nam Mrežnica ne dođe u naše kuće jer su kritične, kazao nam je Željko Petrunić.

Svjesni su da je ovo samo privremena i preventivna mjera obrane od poplava i dio vreća već su postavili sami uz pomoć karlovačkih vatrogasaca.

– Zahvaljujem se vatrogascima karlovačke Javne postrojbe koji nam jedini pomažu i hvala Bogu da ih imamo jer nam pomažu u stručnom dijelu i fizičkom radu, dodao je Petrunić.

Vrijedne ruke nekolicine mještana Mrežničkog Zatoka već neko vrijeme pune vreće pijeskom i slažu zečji nasip, a potrebno je napraviti nasip dužine oko 200 metara tako da su im ipak potrebne i ruke svih Karlovčana koje pozivaju da dođu i pomognu im baš kao i za vrijeme poplava.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/zatok_nasip/*{/rokbox}