Zorin dom ponudio čak 3 predstave na Noći kazališta

KARLOVAC – Gradsko kazalište Zorin dom i ove je godine sudjelovalo u obilježavanju Europske noći kazališta. Sedmu godinu za redom kazališta širom Hrvatske postala su glavnim mjestom susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja kako umjetnika i kazališnih djelatnika tako i publike. Kazališta su tako sinoć darvala izvedbe, ali i otvorila svoja vrata publici. Karlovačko kazalište publici je jučer poklonilo čak tri predstave.

Ove godine u Noći kazališta sudjelovalo je 85 institucija na 78 lokacija, 42 mjesta sa 125 predstava i 80-tak popratnih programa. Kazalište “Zorin dom” u ovoj manifestaciji sudjeluje od samog početka, a ove godine pripremili su čak tri predstave – “Male priče o nestašnoj Sonji”, “Veliki i mali” i “Tri brata”.

Usprokos kiši i snijegu, kazalište je bilo ispunjeno do zadnjeg mjesta. Zanimljivo je da je uz izvedbu predstave “Male priče o nestašnoj Sonji” stigla i vijest o nominaciji predstave za Nagradu hrvatskog glumišta u zajedničkoj kategoriji lutkarskih predstava i predstava za djecu i mlade.

Uoči Noći kazališta stigla je još jedna odlična vijest za karlovačko kazalište. Naime, na 8. Festivalu regionalnih kazališta Prolog održanom u Sisku karlovačka predstava “Karlstadt Kunst Cabaret” u izvedbi profesionalnog ansambla Zorin doma osvojila je nagradu publike kao najbolja predstava na festivalu. Pobjedniku je uručena statua akademskog kipara Marijana Glavnika, a predstavu je sisačka publika ocijenila ocjenom 4,97.