hvz_obilazak_nasl

  • November 24, 2015
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Osim obiteljskih kuća, poljoprivrednih kultura, gospodarskih objekata, posljednje poplave pogodile su i one koji su nas spašavali. Naime četiri dobrovoljna vatrogasna društva s područja naše županije vodu su imali u svojim domovima i spremištima. Riječ je o Donjem Mekušju, Kobiliću, Brođanima i Belajskim Poljicima, a danas ih je obišao načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović.

– Upravo na ovim primjerima vidljivo je koliko su dobrovoljna vatrogasna društva važna, posebno u ruralnim sredinama gdje nema ostalih službi koje mogu odmah priskočiti u pomoć. Klimatske promjene su se dogodile i mi se tome moramo prilagoditi. Tako i HVZ u svojem planu ima nabavku pet čamaca ove i pet čamaca iduće godine, a jedan će stići u Karlovačku županiju. No treba razmišljati i o osobnoj zaštitnoj opremi odnosno krenuti i u nabavku te opreme za intervencije na poplavama kako bi sami operativci bili dobro opremljeni, kazao je načelnik Popović dodajući kako je u ovim poplavama Karlovačka županija pokazala da je dobro organizirana i svojim radom može biti primjer drugim zajednicama.

Svaka pomoć poplavljenim društvima je dobrodošla tako je svako od ova četiri društva od HVZ-a dobilo po dva seta opreme za vatrogasce. Iz društava poručuju pak kako im za sanaciju nastalih šteta nije potrebna velika pomoć, potreban im je barem građevinski materijal kojeg ne mogu sami nabaviti zbog nedostatka sredstava, ali sami bi tada mogli odraditi radove kao što su to činili do sada.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/hvz_obilazak/*{/rokbox}