Grad Karlovac nastavlja sa stipendiranjem učenika i studenata

KARLOVAC – Objavljen je prijedlog bodovne liste stipendista Grada Karlovca.

Za ovu školsku, odnosno akademsku godinu bit će dodijeljeno ukupno 30 stipendija –  10 učeničkih i 20 studentskih. Kao i prijašnjih godina iznos stipendije bit će 400 kuna za učenike, dok će studenti dobivati po 700 kuna mjesečno. U proračunu je za ovu namjeno osigurano 235 tisuća kuna.

Na natječaj za dodjelu stipendija je ove godine pristiglo ukupno 116 prijava. Kriteriji su i ove godine bili njihov opći uspjeh, socijalni status, status branitelja kod roditelja, broj djece u obitelji, a za one koji se školuju za deficiratna zanimanja formirana je posebna lista.

– Zadovoljni smo što se među podnositeljima zahtjeva za stipendije našao velik broj kandidata koji su u dosadašnjem školovanju ostvarili izvanredni uspjeh, visoki prosjek ocjena, a neki čak i rektorove nagrade – rekla nam je gradska pročelnica Andreja Navijalić.

Podnositelji zahtjeva imaju pravo na prigovor u roku od osam dana od dana objave. Prijedlog bodovne liste možete pronaći na službenoj web stranici Grada Karlovca, www.karlovac.hr