vranicanijeva2711

  • November 27, 2015
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Iako su završetak radova u Vraniczanyevoj ulici i njeno puštanje u promet bili predviđeni za ovaj tjedan i činilo se da problema neće biti, snijeg i kiša koji su pali tijekom vikenda promjenili su najave investitora. Situaciju je zakompliciralo prodiranje vode u podrume objekata, zbog čega će morati biti provedeni dodatni radovi na postavljanju hidroizolacije.

– Radovi u Vraniczanyjevoj izvedeni su sukladno svim ishođenim dozvolama i po projektu, naime radi se o starom dijelu grada, staroj gradskoj jezgri, gdje zgrade nemaju kvalitetnu ili uopće nemaju hidroizolaciju. Kod vlasnika koji su na to unaprijed upozorili pristupilo se nekim alternativnim rješenjima i nije bilo problema. Do problema je došlo kod onih vlasnika koji nisu na to upozorili. Mi intenzivno radimo na rješavanju tog problema, u kontinuiranoj smo komunikaciji s vlasnicima, vjerujemo da će radovi biti izvedeni što prije na zadovoljstvo svih građana – rekla nam je viša stručna suradnica za protokol i odnose s javnošću Grada Karlovca Katarina Matasić.

Podsjetimo, rekonstrukciji Vraniczanyeve ulice pristupilo se ljetos zbog urušavanja kolektora, a u sklopu zahvata gradska tvrtka Vodovod i kanalizacija zamijenila je do početka ovog mjeseca 170 metara kanalizacijskog i vodoopskrbnog cjevovoda, u što je investirano 1,5  milijuna kuna.

Potom se pristupilo i uređivanju same ulice koja je tako dobila novo izdanje. Osim što je popločen, nogostup je proširen, dijelom za potrebe terasa ugostiteljskih objekata, dok su na drugom dijelu iscrtana parkirališna mjesta. Za asfaltiranje kolnika i parkirališta te popločavanje nogostupa i parkirališta Grad Karlovac je osigurao 367 tisuća kuna, te još 119 tisuća za uređenje drvoreda. Koliko će ovi nepredviđeni radovi povećati ukupnu cijenu projekta, nije precizirano, no gradskoj upravi nisu previše zabrinuti zbog neočekivanog troška.

– U odnosu na sve benefite ove investicije, troškovi će biti neznatni – kaže Matasić.