Radovi na zamjeni nadvožnjaka službeno gotovi, a cesta puštena u promet

DUGA RESA – Službeno su završeni radovi na zamjeni nadvožnjaka na Staroj Cesti u Dugoj Resi, a cesta koja je sada proširena puštena je u promet. Radovi su ukupno bili vrijedni 3 milijuna i 900 tisuća kuna od kojih su 3 milijuna i 500 tisuća sredstva HŽ Infrastrukture, a Duga Resa je uložila 400 tisuća kuna. Radi se o projektu kojeg građani Duge Rese čekaju već godinama, a napokon su ga i dočekali.

– Vlakovi su za vrijeme izvođenja radova vozili usporeno, no sada mogu i normalnom brzinom. Tehnički pregled je obavljen i sve se sada vraća u normalno stanje. Brzina kojojm vlakovi mogu prolaziti je 80 kilometara na sat, a valja napomenuti kako je ovo bio jedan od zahtjevnijih projekata jer se sama skretnica nalazila na nadvožnjaku, što nije rijetkost, kazao nam je direktor Održavanja i gradnje u HŽ Infrastrukturi Damir Čavar.

Prijašnje dimenzije nadvožnjaka nisu bile adekvatne za tijek cestovnog prometa, nadvožnjak je s 5 metara proširen na 7,5 metara, tako da automobili sada mogu nesmetano i bez zastoja prometovati, a pješaci su ujedno dobiti nogostup.

– Ja sam sretan s ovim rješenjem što smo dobili dva kolnička traka i nogostup prvenstveno zbog djece koja ovuda prolaze u školu Ivan Goran Kovačić i svaki puta bili prije u strahu hoće li ih automobili zapeti, ispričao je gradonačelnik Duge Rese Ivan Baršić.

Valja napomenuti kako su radovi započeli u ožujku ove godine, a dovršeni su i prije roka koji je bilo planiran za 31. prosinca.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/otvorenje_podvoznjaka_dresa/*{/rokbox}