Nezavisna lista Volim Karlovac o Planu zaštite i spašavanja

KARLOVAC – Predstavnik Nezavisne gradske liste Volim Karlovac Duško Labus odlučio je ponovno se aktivirati i predstaviti programe na kojima se radilo od prošlih lokalnih izbora do danas. Nakon što je prije nekoliko dana predstavio platformu 047 i dio koji se tiče rješavanja problema s parkiranjem, Labus je danas iznio svoj Plan zaštite i spašavanja.

Duško Labus između ostalog smatra da se više pažnje treba posvetiti civilnoj zaštiti i omogućavanju volonterima da se više aktiviraju pri elementarnim nepogodama, kao i nadopuni materijalnih sredstava vatrogasaca koji su se pokazali kao najvažniji dio Stožera za zaštitu i spašavanje. Gradske tvrtke i pročelnici u stožeru bi trebali imati funkciju potpore žurnim službama, smatra Labus.

Labus smatra i kako bi se medije trebalo financirati za njihovu ulogu u obavještavanju javnosti za vrijeme elementarnih nepogoda, jer se njihova uloga pokazala važnom prilikom poplava i organiziranja volontera, odnosno pozivanja na djelovanje.

Sadašnji način obrane od poplava je neefikasan i ne čudi otpor građana na zastarjele projekte, jer novih nema, kaže Labus i dodaje da probleme radi i snijeg, stoga predlaže nabavu manjih ralica koje bi odmah uklanjale snijeg s nogostupa te većih kamiona koji bi ga odvozili.

Labus je pozvao zainteresirane građane da se sa svojim idejama jave mailom nl.volim.karlovac@gmail.com ili preko facebook stranice NL Volim Karlovac koja je otvorena za suradnju sa svim zainteresiranima.