Predstavljen projekt Uklanjanje staklenog labirinta – cilj povećati broj žena na vodećim mjestima

KARLOVAC – Uklanjanje staklenog labirinta – jednakost prilika u pristupu pozicijama ekonomskog odlučivanja u Hrvatskoj, naziv je projekta koji bi trebao doprinijeti većoj ravnoteži u zastupljenosti muškaraca i žena na vodećim mjestima u trgovačkim društvima. Trenutno tek 17 posto žena ima vodeće funkcije, što je nažalost unutar europskog prosjeka.

U nadzornim odborima u Hrvatskoj se nalazi 21 posto žena, a u EU 22 posto. Problem je što struktura visoko obrazovane radne snage u Hrvatskoj ne odgovara ovim brojkama jer su 52 posto od ukupnog broja visokoobrazovanih osoba žene. Zabrinjava i podatak da je nešto niža zastupljenost žena na upravljačkim pozicijama u javnim poduzećima, nego u privatnim kompanijama.

Ovaj projekt izabran je među desetak sličnih na nivou Europske unije, a prije dvije godine ocijenjen je kao najbolje zamišljen s tom tematikom.

Jedna od mjera je i baza poslovnih žena, što je sustav koji je izrađen uz podršku Hrvatske udruge poslodavaca. Kriteriji za upis u bazu su pomno odabrani i sugeriraju poslodavcima da su žene koje se nalaze u bazi spremne odgovoriti na sve poslovne izazove koji se stave pred njih.