Predstavljen Katalog projekata Karlovačke županije

KARLOVAC – Katalog projekata Karlovačke županije donosi 61 projekt i pomoći će pri donošenju Strategije razvoja županije, čulo se između ostalog na predstavljanju kataloga održanom u Gospodarskoj komori. Projekte koji su na korist šire društvene zajednice trebalo bi podržavati sa svih razina, a veću pažnju, očekivano, treba usmjeriti prema razvoju industrije koja je preslaba, poručeno je s predstavljanja.

U vrijeme kada se Hrvatska tek polako počinje izvlačiti iz krize koja kontinuirano traje još od 2009. godine, važno je stvoriti nove prilike za investicije i potaknuti projekte. Katalog bi trebao poslužiti i afirmiranju resursa koje do sada nismo koristili, a trebali bi, smatra predsjednik županijske Gospodarske komore Zlatko Kuzman i dodaje da ima nekoliko zanimljivih projekata iz područja energetike, infrastrukture, ali i ostalih.

Ovakav način rada je važan za budućnost kada će se sve manje moći računati na sredstva iz državnog proračuna, a lokalni proračuni neće biti dovoljni niti za participaciju u projektima, stoga je važno pripremiti se na nove okolnosti.

Katalog je dostupan na internet stranicama županijske Gospodarske komore, Karlovačke županije, a uskoro i gradova, općina i Razvojne agencije.