Udruga slijepih USKA ima novo vodstvo – za predsjednika izabran dugogodišnji tajnik Mirsad Bećirović

KARLOVAC – Udruga slijepih Grada Karlovca i Karlovačke županije USKA ima novo vodstvo, naime za predsjednika udruge izabran je dugogodišnji tajnik Mirsad Bećirović. Vodstvo Udruge poručuje kako i u budućnosti planiraju nastaviti rješavati status i prava osoba s invaliditetom, osobito egzistencijalna pitanja.

Udruge koje se bave osobama s invaliditetom i ostvarivanjem njihovih prava trebale bi imati poseban status u društvu, smatraju iz USKA-e. Dobra suradnja s medijima stoga se planira nastaviti i u budućnosti jer to je put ka upoznavanju javnosti s problemima s kojima se suočavaju slijepe osobe u svakodnevnom životu.

Članovi Udruge očekuju velike pomake u malo vremena, stoga je teško biti u vodstvu, osobito jer je bilo puno aktivnosti i nastaviti tim tempom nije lako, jer donosi brojne obveze, kaže Bećirović. Jedan od ciljeva bit će edukacija članova udruge i uključivanje u sve dijelove života – od kulture i obrazovanja, do sporta.

USKA u financiranju svojih aktivnosti ima veliku podršku lokalne zajednice, grada i županije, ali uvijek apliciraju projekte na natječaje, što će činiti i ubuduće.

Svaki problem na koji naiđu u radu, vodstvo Udruge će pokušati riješiti, a pozivaju sve slabovidne i slijepe osobe, kao i ostale koji žele surađivati da im se jave. Kontakt Udruge je 047/412 616 ili 091/600 06 16, a javiti se možete i putem e-maila na udruga@uska.hr. Više o radu USKA-e može se doznati putem službene internetske stranice www.uska.hr ili putem službenih profila Udruge slijepih USKA na društvenim mrežama.