kaba_salopek

KARLOVAC – Rijetkost je u današnje vrijeme, u gradu kao što je Karlovac, vidjeti poduzetnika koji posluje pozitivno, bez većih poteškoća u poslovanju, i to već punih 50 godina. No, još je veća rijetkost da je taj poduzetnik od samog početka klijent iste banke, od prvog dana otvaranja svog obrta. Riječ je o tvrtki RIPS Salopek koja je već 50 godina klijent Karlovačke banke.

Vlasnik tvrtke RIPS Salopek, Zoran Salopek bio je iznenađen darovima koje je dobio za 50. godišnjicu rada, ali i isto toliko godina suradnje s Karlovačkom bankom. U 60 godina dugoj povijesti Karlovačke banke samo je jedna karlovačka tvrtka bila njezin klijent čak 55 godina, no, nažalost, tvrtka je prestala s radom, tako da je Salopek najdugovječniji poslovni klijent ove karlovačke financijske institucije.

Salopekova tvrtka je prije tri i pol godine gotovo uništena u požaru koji je progutao cijeli pogon na Vatrogasnoj cesti u Karlovcu. Uz brojne dobre ljude i tvrtke, kaže Salopek, u tim danima puno im je pomogla i banka.

Da je KaBa uvijek uz domaće male i srednje poduzetnike, potvrdila je i predsjednica Uprave Željka Surač. Karlovački primjer suradnje domaćeg poduzetnika i banke u domaćem vlasništu trebao bi i češće biti obrazac na našim prostorima, dodala je Surač.

– Sada definitivno govorimo o činjenici vraćenog povjerenja u banku. Svakodnevno uspostavljamo poslovnu suradnju s prijašnjim, ali i novim klijentima. Cilj nam je da to činimo i dalje. Velik dio prikupljenih sredstava lociramo na područje regije. Kroz kredite nam je cilj to činiti i dalje. Za to smo stvorili i dovoljne kapitalne pretpostavke. Kako ćemo dalje cilj ostvarivati ovisi isključivo o potražnji i potrebama, odnosno o našim gospodarstvenicima, naglasila je Surač.

Salopek i Karlovačka banka nadaju se nastavku uspješne suradnje još dugi niz godina, a tvrtka je, uz prigodne darove, dobila razne pogodnosti, kao što je oslobađanje od naknade za vođenje računa i povoljnije naknade za korištenje Internet bankarstva.