KABA

Inovacije u razvoju turističkih proizvoda – druga u nizu radionica na rasporedu u petak

KARLOVAC – Za privlačenje turista više nije bitno samo lijepo vrijeme ili kulturni spomenici. Turisti danas žele bogatu ponudu i zanimljive turističke sadržaje. Kako bi se turističke zajednice, agencije i vodiči upoznali s primjerima dobre prakse inovacija u turizmu, za njih će u petak biti održana radionica.

Razvojna agencija Karlovačke županije Karla, u suradnji s Udrugom hrvatskih putničkih agencija, a uz podršku Ministarstva turizma organizira drugu u nizu radionica na temu Inovacije u razvoju turističkih proizvoda. Cilj je prenijeti dobra iskustva iz stranih zemalja i dobiti konkurentne turističke proizvode u Karlovcu i županiji.

Prva radionica koja je održana u prosincu prošle godine izazvala je dobar interes, stoga je za očekivati da će i na sljedećoj, koja je predviđena u petak 12. veljače od 10 sati biti slično.

Aktivnosti koje se sada provode bazirane su na upoznavanju mogućnosti, stoga se nije raspravljalo o konkretnim proizvodima. Ono što znamo je da Karlovac i županija imaju potencijale za razvoj primjerice biciklizma, u županiji nešto za sebe mogu pronaći biolozi, a uskoro će moći i akvaristi, kaže Ksenija Silaj Škot iz Razvojne agencije. Završetkom radova na akvariju trebat će osmisliti i dodatne sadržaje, stoga su ovakve radionice i više nego dobrodošle za sve djelatnike u turizmu.