KABA

Aktiviralo se klizište kod Ozlja; Iz Hrvatskih cesta najavljuju sanaciju

OZALJ – Na državnoj cesti Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac kod Ozlja, na zavoju ispod zgrade stare škole, tijekom vikenda otvorilo se klizište. Promet je otežan. Zbog puknuća kolnika trenutno se vozi jednim trakom.

Mještani obližnjeg naselja Donji Oštri Vrh već dulje vrijeme primjećuju klizanje tla na ovoj lokaciji pa ih najnoviji razvoj događaja nije iznenadio, rekao nam je Vladimir Marković Tomak koji živi u blizini klizišta. Nakon što se klizište za vikend aktiviralo, mještani strahuju od odrona. Boje se da bi, ukoliko tlo nastavi dalje kliziti, moglo zatrpati lokalnu prometnicu koja se nalazi podno potpornog zida.

U Gradu Ozlju se nadaju da do toga ipak neće doći. Gradonačelnica Gordana Lipšinić je zadovoljna reakcijom Hrvatskih cesta na ovaj problem i očekuje sanaciju u najkraćem mogućem roku.

omicron

Obzirom na stanje u kojemu se prometnica nalazi, neizbježno se postavlja i pitanje njene sigurnosti. Iz Hrvatskih cesta poručuju da će se promet i nadalje odvijati jednim trakom. O zatvaranju za sada nema riječi.

U Hrvatskim cestama svjesni su da se radi o prioritetnom klizištu za koje je potrebna hitna sanacija. Zato je dat nalog za početak postupka provedbe istražnih radova u cilju izrade projekta. Po završetku projektiranja, moći će se pristupiti radovima.

kliziste2