Radnici Zelenila pripremaju grad za proljeće

KARLOVAC – Blaga zima, ljepše vrijeme i ugodnije temperature potaknule su i karlovačko Zelenilo na raniji početak radova. Tako je u tijeku planirano uređenje drvoreda, parkova i dječjih igrališta. Grad se polako priprema na dolazak proljeća.

Uklanjanje suhih grana, orezivanje drvoreda, čišćenje dječjih igrališta. To su samo neki od poslova koje do kraja mjeseca moraju odraditi radnici Zelenila. Današnja akcija odrađena je Baniji, gdje se uređivao drvored uz glavnu prometnicu.

– U planu za ovu godinu imamo za orezati 626 stabala na 15 raznih lokacija u Karlovcu. Uglavnom su to drvoredi koji se nalaze uz glavne prometnice, gdje je potrebno držati pod kontrolom i kvalitetno orezivati stabla. Cijeli posao planiramo odraditi do kraja ožujka, kaže tehnička direktorica Zelenila Gordana Purgar.

U međuvremenu je u cijelom gradu orezano grmlje, a u tijeku je priprema zelenih površina za košnju. Na nekim mjestima, u najvećim drvoredima u Karlovcu, stara stabla morala su biti srušena. Panjevi bi trebali biti izvađeni, a već na jesen bit će zasađena nova stabla.

Na uređenju karlovačkih parkova i drvoreda trenutno radi tridesetak ljudi. Oni brinu o gradskom zelenilu i pripremaju grad za proljeće.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/banija_orezivanje/*{/rokbox}