KABA

Ozljani usvojili prvi rebalans proračuna

OZALJ – Ekspresni aktualac, izvješće gradonačelnice, godišnji izvještaj o izvršenju gradskog proračuna za 2015. i prvi rebalans ovogodišnjeg proračuna najvažnije su točke jučerašnje sjednice Gradskog vijeća grada Ozlja.

Najviše primjedbi vijećnici su imali na to što su se prve izmjene i dopune našle na dnevnom redu samo tri mjeseca nakon donošenja proračuna. Razlog tome je, pojasnila je gradonačelnica Gordana Lipšinić, činjenica da je u međuvremenu odobreno sufinanciranje dva kapitalna projekta – izgradnje vodovoda na Žumberku i reciklažnog dvorišta, a za oba je potrebno učešće grada.

Za reciklažno dvorište već je pokrenut postupak javne nabave, a Grad je projekt dužan sufinancirati s milijun i 760 tisuća kuna. Što se pak tiče izgradnje vodovoda, riječ je o projektu vrijednom 7,5 milijuuna kuna za koji Grad mora osigurati nešto više od pola milijuna kuna. Projekt je u fazi ocjenjivanja pristiglih ponuda, a trebao bi biti kompletno završen do kraja ove godine. U sufinanciranju projekta sudjeluju Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatske vode, Komunalno Ozalj i Grad Ozalj. Svi osim Grada već su potpisali ugovore o sufinanciranju.

Zbog učešća u dva velika kapitalna projekta rezalo se na većini rashoda. Privremeno se tako odustaje od proširenja vrtića, smanjuju se izdaci za Program socijalne skrbi, civilno društvo, Razvojnu agenciju Karla i nizu drugih rashoda, no sve je to moralo biti učinjeno zbog dva velika projekta silno značajna za Ozalj, zaključila je gradonačelnica.